Meitsi bloggaa, kiinnostaako ketään?

Kuka näitä pikalainoja oikein ottaa?

Kuka näitä pikalainoja oikein ottaa?

Tapasin yhtä aika menestynyttä kaveria tuossa viikonlopun aikana, joka on lähtenyt Helsinkiin ja tekee siellä hommia pankkialalla. Sen kanssa tuli juteltua vähän niistä sun näistä, mutta mieleen jäi kun se kertoi että suomalaiset ottaa pikalainoja tai tuttavallisemmin pikavippejä joku yli 50000 kappaletta joka kuukausi!

Tiesin kyllä että noita otetaan Suomessa aika paljon, mutta ihan noin paljon? Totta se kuitenkin näyttäisi olevan ainakin Seriffilaina sivuston mukaan, ja kaippa toi löytyisi myös muualta (okei, lisäyksenä tähän tarkistin tän myös muualta, ja vaikuttaisi tuo tieto olevan oikeasti täysin totta!)

Aika järkkyy! En todellakaan ajatellut että näin moni suomalainen näitä lainoja ottaa. Mut tää on ilmeisesti vähän sellainen asia, että näistä ei puhuta kun en muista koskaan kuulleen kenenkään mulle livenä kertoneen että olisi ottanut pikavipin tai mitään tälläisiä lainoja. Mutta jos noita kerran otetaan noin paljon, niin pakko jonkun mun tutunkin on varmaan olla joskus tälläinen ottanut!

Ite en siis oo tälläistä koskaan ottanut, vaikka jokusen kerran olisi houkuttanut. Mutta tiedän että mun itsekurilla ja rahankäytöllä riski joutua pulaan näiden kanssa olisi niin korkea, että tavallaan onneksi sen takia en niitä uskalla ottaa kuin ehkä jos olisi siis ihan täysin pakko. Ja onneksi sellaista tilannetta ei ole tullut tähän mennessä vastaan (koputtaa puuta).

Vähän mua kuitenkin kiinnostaa, että kuka näitä pikalainoja sitten ottaa kun niitä kerran noin paljon otetaan. Jos niitä lainataan joku 600000 vuodessa, niin kuinka monelle eri ihmisille nää menee? Ottaako porukka keskimäärin niin monta lainaa, että tää suuri määrä jakautuukin vain pienemmälle osalle ihmisiä? Vai ottaako niin moni suomalainen näitä vippejä oikeasti vuodessa?

Yritin tätä vähän googlailla, mutta en löytänyt oikein mitään sellaista faktaa tästä asiasta. Velkaongelmaiset kai on vähän kaikista osista meitä, mutta miten mahtaa olla jos tarkastelee vain pikavippejä. Kun luulisi että näiden lainojen kanssa olisi eniten ongelmia ehkä just nuorilla, mutta en tosiaan siis tiedä.

Olisi kiva selvittää tää asia, mutta tod. näk en kyllä jaksa sitä niin kunnolla tarkkailemaan. Kommenttina voi kuitenkin laittaa jos on jotain ideoita tai faktaa tästä. Tai linkkejäkin saa jakaa (mutta ei mainoksia!)

Jotenkin hassua kyllä, että en tästä pikalainojen laajuudesta oo muualta kuullut.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *